Az 50 napos mozgóátlagot teszteli a réz árfolyama. Érdemes figyelni, hogy az eddig ellenállást jelentő szintet át tudja-e törni az árfolyam.

rez-daily-2020-05-01.jpg

rez-monthly-2020-05-01.jpg

Sokszor említettük, hogy a réz árfolyamát azért érdemes nyomon követni, mert az letapogatja a világ gazdaságának irányát, menetét. Ha nem fogy a réz, akkor lassul a gazdaság, ha erősödik az ára, ha növekszik a kereslet, akkor nagy eséllyel a világgazdaság is felpöröghet. A grafikonon láthatjuk, hogy a 2020. januári árfolyamtól messze elmarad a prompt árfolyam, durván 15 százalékkal.
Az elmúlt hetekben erősödést láthatunk, párhuzamosan a kedvező fundamentális hírekkel. Kíváncsian várjuk a következő napok, hetek árfolyamalakulást annak fényében, amit Trump elnök úr nyilatkozott:
Trump azt állította, hogy olyan bizonyítékokat látott, amelyek meggyőzték őt arról, hogy a koronavírus a Wuhan laboratóriumából származik, és hozzátette, hogy a Washington és Peking közötti kereskedelmi megállapodás másodlagossá vált annak köszönhetően, hogy Kína tehet a COVID-19 válságról.