Arany

gold-daily.jpg

A tavalyi év második felét komolyan megszenvedte az arany árfolyama. 2016. év utolsó hónapjában 1120 dollár környékén járt. Erről a lokális mélypontról intenzív korrekció indult, 2017. február végén, már 1250 dollár felett az árfolyam.

Nyár elejére már az 50 napos mozgóátlag a 200 napos mozgóátlag felett, megalapozva egy esetleges további árfolyam emelkedést. Esteleges, mert mint láthatjuk a képen, komoly hektikusság jellemző az árfolyamra. Meg is érkeztünk egy eldöntendő kérdéshez, át tudja e vinni a kevéssel több mint egy éve berajzolható csökkenő trendvonalat.

gold-monthly.jpg

Havi bontás

Itt már egy kicsit optimistább képet kapunk, hiszen a 2009. szeptember óta berajzolható csökkenő trendvonalat megtesztelve átvitte. Az óvatosság azonban ennél az instrumentumnál is alkalmazandó. Érdemes figyelni, hogy egy fals kitörésnek vagyunk tanúi, vagy tényleg elindulhat egy komolyabb drágulás.

 

#investo.hu | rövid távon, a jelentős kockázat tudatában talán indítunk pozíciókat, de egyelőre kivárunk. Messze van, de valahol 1450-1500 dolláros sáv elhagyása után válnánk optimistábbá az arany árfolyamával kapcsolatban.

A fent említett geopolitikai helyzet egyelőre kedvez az arany árfolyamának. Mindegyikünk érdekében azonban bízom benne, hogy ez a helyzet mihamarabb megoldódik, és más spekulatív elemek mozgatják majd az árfolyamot....

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.