Durván öt forintunkba került az első három hét

Forint gyengüléssel kezdődött a 2020. év. Az 50 napos mozgóátlag csak pár napig tudta feltartóztatni, így a történelmi mélypont közelében jár a forint.

eurhuf-daily-2020-01-17.jpg

Napos bontású grafikonon jól látható, hogy a fent említett 50 napos mozgóátlag nem igazán jelentett komoly ellenállást. Az elmúlt hét utolsó két kereskedési napján begyorsult az EURHUF drágulása, azaz a forint gyengülése.

eurhuf-weekly-2020-01-17.jpg

Hetes bontású grafikonon továbbra sem látunk változást, az elsődleges trend egyértelműen az EURHUF erősödését mutatja. Az árfolyam karnyújtásnyira a történelmi csúcstól, és egyes elemzők továbbra is versenypályán érezvén magukat, próbálnak a társaiknál minél magasabb EURHUF árfolyammal magukra hívni a nagyérdemű figyelmét.

 

Investo.hu vélemény
A forint gyengülése egyértelmű. Azt is láthatjuk, hogy komoly kilengésekkel teszi mindezt, vagyis magas kockázattal bír. Fundamentumokban is van ellentmondás, ha csak arra gondolunk, hogy a jegybank elnökünk szerint nem gond, ha a forintunk gyengül, és az MNB nem rendelkezik olyan elméleti árral, ahol, már védené a forintot, míg a pénzügyminiszterünk határozottabb erősebb forintot szeretne. A jegybank politikája nem piacidegen, ha arra gondolunk, hogy nem emel kamatot, nincs tehát sem szóbeli, sem tényleges intervenció. A világ más jegybankjai is laza monetáris politikát folytatnak.
Hallhatunk olyan véleményt is, akik szerint a piaci szereplők (spekulánsok) tesztelik a jegybankot, hogy mikor szakad el a cérna....
A grafikonok alapján, főleg a hetes bontású alapján, könnyen 340 forint lehet az EURHUF kurzusa, így érdemes figyelni, vigyázni az EURHUF short pozikkal, ahogy long pozíciókkal is, hiszen kezd már túlvetté válni. Mi most megpróbáljuk a kilengéseket kihasználni, realizálni, és figyelni az fő csapásirányt.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.