EURHUF | Erősödő forint.....

Tőzsde | Elemzés és vélemény

Az idei évben március közepén a forint majdnem megcsípte a 400-as szintet. Talán emlékszünk rá akkor azt hallottuk (mi is ezen a véleményen voltunk), hogy könnyedén átmehet a 400-as klubba az EURHUF.

Nem így történt, annak ellenére, hogy majdnem feléltük az idei évre tervezett büdzsét, annak ellenére, hogy az uniós forrás nem jön, vagy csak csöpögve.....

Pár hete még az 50 napos mozgóátlag felett oldalazott, ami támaszt nyújtott. A következő támasz lehet például az általunk behúzott (szaggatott) trendvonal. Ez ma megsérült, igaz, ma félpiac van (május 1., sok piac ma zárva van), így majd holnap, illetve a következő napokban eldől menyire erős támasz is ez.

Hetes bontású grafikonon talán jobban látszik, hogy durván egy éve inkább forintgyengülésről beszélhetünk, persze megjátszható kilengésekkel.

 

Támasz szintek

Rövid távon: 387 forint körül

Hosszabb távon: a 200 napos mozgóátlag

Ellenállási szintek

Rövid távon: 50 napos mozgóátlag

Hosszabb távon: 380 forint körül

 

Vélemény

Ebben az évben többször játszottunk forintgyengülésre. Ezeket a pozíciókat hol gyorsabban, hogy lassabban többnyire nyereséggel tudtuk lezárni, természetesen a kamat ellenünk játszott, ezzel számolnunk kellett.

A napokban keressük a beszállópontokat az EURHUF long pozíciókra, forint gyengülésre számítunk.

A havonta csökkenő kamatok, a makrogazdasági adatok talán ellenszelet jelenthetnek a forintnak és megindulhat ismét a 400 tartomány felé.

Véleményünk természetesen nem jelent befektetési tanácsadást. Amennyiben érdekel a piacokról alkotott véleményünk és konkrét befektetési javaslatokat is szeretnél kapni tőlünk, akkor az alábbi képre kattintva jelentkezhetsz konzultációra


tanacsadas

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.