EURHUF | Kamatdöntés előtt

Ma ismét kamatdöntő ülés lesz. Korábban már belengetett szigorítást az MNB, ha például tartósan magasabb az infláció. A várt szigorítás mértéke elmaradt, így a forint gyengülni kezdett.

eurhuf-daily-2019-05-28.jpg

Napos bontású grafikonon jól látszik, hogy az elmúlt két hónapban jelentős forint gyengülésnek voltunk tanúi. Sorra törtek el az ellenállások, és pár napja az 50 napos mozgóátlag a 200 napos fölé szúrt, amit hívnak arany metszésnek is (ez megerősítő jel lehet a további árfolyam emelkedésre, jelen esetben forint gyengülésre).

eurhuf-weekly-2019-05-28.jpg

Hetes bontású grafikonon is láthatjuk, amint kezdi megközelíteni a tavalyi, és egyben történelmi csúcspontját az EURHUF devizapár. Érdemes aktívabban figyelni a megjelölt ellenállási szintet (329.18), mert ha nem tud átmenni rajta, akkor egy újabb, de már alacsonyabb lokális csúcs születik, ami felerősítheti a forint erősödésre koncentráló befektetők érdeklődését.

Napos bontás

Támasz 1: 322.74

Ellenállás 1: 327.51

 

Támasz 2: 319.07

Ellenállás 2: 329.18

Hetes bontás

Támasz 1: 312.60

Ellenállás 1: 329.18

 

Támasz 2: 301.70

Ellenállás 2: 330.76

 

investo.hu vélemény
Március végét követő forint gyengülés során folyamatosan kerestem a forint vételi lehetőséget. 320 és 321 forint környékén látszott az első ilyen alakalom, ami ma már egyértelműen fals kép volt.
326 és 328 forint körül járunk jelenleg, melyhez egy túlvettséghez közel járó RSI mutató párosul. Az EURHUF devizapár a jelentős kilengései miatt magasabb kockázattal jár, így érdemes jóval óvatosabban megközelíteni. Én továbbra is forint erősödésre számítok, de a megjelölt ellenállási szintek fontosak, így azok elvesztése további forint gyengülést eredményezhet.
A pozícióm forint vétel, amivel kivárok még, új vételt egyelőre nem nyitok, várok.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.