EURHUF | Közel egy fontos szint

eurhuf-daily-2019-03-06.jpg

Az MNB korábbi kommunikációja és Magyarország felminősítése mindenképpen katalizátorként hatott a forint erősödésére. Napos bontású grafikonon jól látható, hogy a fontosabb mozgóátlagok, a 200 napos és az 50 napos elhelyezkedése is támogathatja a forint további erősödését.

Az EURHUF lokális mélypontja, 2019. január végén volt, akkor 315 környékén járt a forint. A grafikonon jól látszik e szint karnyújtásnyira van, így érdemes figyelni a következő napokban. E szint egyelőre támaszként szolgál.

eurhuf-monthly-2019-03-06.jpg

Havi bontású grafikonon a megjelölt Fibonacci szintek segíthetnek nekünk a kereskedésben. Itt jól látható, hogy az általunk kijelölt tartományban (301,70-330,76 sáv), az 50 százalék alatt van egy kevéssel az EURHUF értéke, így egy lehetséges támasz tört meg.

 

investo.hu vélemény
Hittem korábban is a forint erősödésében, amit azzal indokoltam, hogy 2018. év második felében, egy kis jóindulattal, oldalazást láthattunk az EURHUF grafikonján, ami az én tapasztalatom szerint sokszor a vizsgált instrumentum letörését készíti elő, ebben az esetben így forint erősödést.
A technikai jelek mellett a fundamentumok is ezt láttatták, de gyorsan tegyük is hozzá, hogy ez nem ennyire egzakt. A forint az elmúlt években hajlamos volt a jelentősebb kilengésekre, így magasabb kockázattal rendelkezett, és ez a tulajdonsága ma is megvan.
A grafikonok alapján én továbbra is arra számítok, hogy visszatérhet a korábbi sávjába, a durván 300-310 forintos tartományba.
A legutóbbi Podcast adásunkban is foglalkoztunk a forinttal, kérlek hallgassátok meg.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.