EURHUF, valaki tud valamit...

Tőzsde | Forint | Technikai szintek

A forint idei, és egyben történelmi mélypontja az euróval szemben 2022.10.13. napján, 433,80 környékén volt. Az elmúlt hetekben erősödni tudott a hazai deviza, de még mindig stabilan 400 forint felt az EURHUF pár.

Napos bontású grafikonon láthatjuk, hogy az 50 napos mozgóátlagot teszteli jelenleg az árfolyam, és egyelőre alatta tud zárni, ami jó jel lehet azok számára akik forint erősödében érdekeltek.

Hetes bontású grafikonon egy emelkedő trendcsatornában találjuk az EURHUF devizapárt, és az elmúlt hetekben e trendcsatorna alsó trendvonalához közelített az árfolyam.

Havi bontású grafikonon mellbevágóan látjuk a valóságot, miszerint évek óta gyengülő pályán mozog a forint.

Megjelöltem a grafikonon egy "keresztformációt", ami jelenthet trendfordulót, talán érdemes a következő napokban, hetekben aktívabban figyelni.

 

Támasz szintek

Rövid távon: 403 forint környékén

Hosszabb távon: 200 napos mozgóátlagnál

 

Ellenállási szintek

Rövid távon: 415-416 forintos sáv

Hosszabb távon: 430-435 forintos sáv

 

A közeljövőben alapvetően forint erősödésre számítok, de lesz egy fontos dátum, a december 6., amikor is kiderül az EU döntése, a Magyarországnak szánt pénzekről.

E döntés eredményének találgatása elkezdődött. A forint, képletesen a startvonalon áll, érdemes nagyon óvatosan bánni a forintalapú termékekkel, komoly meglepetésekre is számíthatunk, így a konzervatívabb piaci szereplőknek talán a partvonalról érdemes figyelni a döntést, és azt követően a parkettre lépni.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.