Forint | Felminősítés után

Múlt héten pénteken Magyarországot felminősítették, így joggal hihettük, hogy forint erősödéssel fog indulni a hét.

A grafikonokon jól látható, hogy elmaradt az estelegesen várt eufória.

eurhuf-daily-2019-02-18.jpg

EURHUF

Az EURHUF értéke a 20 napos mozgóátlagnál ragadt, ami támaszként szolgált az elmúlt napokban. A napos bontású grafikonon láthatjuk, hogy az árfolyam a 200, és az 50 napos mozgóátlag alatt jár, így ez a formáció kedvezőnek tűnik a forint erősödésének, azonban az elmúlt hetekben tapasztalt kilengések miatt (324 és 315 közötti sáv) jelenleg a „senkiföldjén” állomásozik az árfolyam.

eurhuf-monthly-2019-02-18.jpg

Havi bontású grafikonon berajzolt Fibonacci szintek is azt mutatják, hogy 2017. augusztusa és 2018. júliusa között tapasztalt forintgyengülés a megnevezett időszak durván feléig korrigált, erősödött vissza, így ez is egy kis megállót, gondolkodási időt engedélyezhet nekünk.

usdhuf-daily-2019-02-18.jpg

USDHUF

Itt egy kicsit más képet kapunk, ami köszönhető a dollár 2018. évi szárnyalásának. Az USDHUF még az 50 és a 200 napos mozgóátlag felett járnak, így ezek a szintek erős támaszt nyújthatnak a következő napokban, hetekben.

usdhuf-monthly-2019-02-18.jpg

Havi bontásban is gyengébb képet mutat a forint a dollárral szemben, mint az euró esetében.

 

investo.hu vélemény
A magyar gazdasági adatok stabilitást mutattak, és a technikai elemzés (2018. év második felében, egy kis jóindulattal oldalazott az EURHUF árfolyam, és a hosszú oldalazást sokszor letörés követi, jelen esetben forint erősödés), főleg az EURHUF esetében alátámaszthatták a forint erősödést. 2019. január közepén érkező MNB nyilatkozat szintén elősegítette a hazai fizetőeszköz erősödését.
A grafikonok alapján én kivárok. A pénteki felminősítéstől talán én is többet vártam, így nem érzem szükségét a kapkodásnak, hogy forintot vegyek. A figyelőlistánkon előkelő helyet foglal el a közeljövőben aktívabban fogunk foglalkozni a forint párokkal. Érdemes nézni opciós menüpontunkat, ahol hamarosan forint opciókról is írni fogunk.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.