Hogy kezdi a forint az új évet

Az elmúlt év utolsó napjaiban az EURHUF árfolyama a 330 és 332 forintos sávban mozgott, és végül kevéssel 331 forint felett állt meg. 2020 első napjaiban folytatódhat az iránykeresés.... vagy lehet, hogy azoknak lesz igaza, akik további forintgyengülésre játszanak, spekulálnak.

 

A napos bontású grafikonon láthatjuk, hogy a 330 forint körüli szint fontos, akárcsak az 50 napos mozgóátlag, ami durván 332 forint környékén van.

Bejelöltünk a Fibonacci szintek közül hármat, melyet nevezzünk a senki földjének, azaz sem a shortos, sem a longos befektetőknek ebben a zónában még nem viszket a tenyerük.

eurhuf-weekly-2020-01-01.jpg

Hetes bontású grafikonon jobban látszik a forint gyengülése. Az elmúlt hónapokban sorra magasabb lokális csúcsok és lokális mélypontok jellemezték az árfolyamot. Ebben a bontásban is fontos szintnek tűnik a fentebb említett 330, 332 forintos sáv.

 

investo.hu vélemény

Mi lezártuk a forint pozikat. Jelenleg a partvonalon állva figyelem, hogy mikor és milyen irányban érdemes visszaszállni. A figyelmünk középpontjában a 330 forintos lokális mélypont és a 332 forintos lokális csúcs van. 330 forint letörése után elképzelhető, hogy tovább erősödik a forint, és akár 327 forint környékére is mehet, vagy ellenkezőleg a 332 forintos megjelölt szint áttörése után ismét megindul a 337 forint felé…. még nem mernék határozott véleményt mondani, ezért az EURHUF instrumentum a figyelőlistámon marad.
Fontos megemlíteni, hogy akár komoly kilengésekkel is kezdődhet az új év, ennek megfelelően komoly kockázatokat tartalmaz az EURHUF (is). Megfontolt, óvatos kereskedés javasolt.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.