Tőzsde radar | EURHUF

November eddig a forint hónapja

 

eurhuf-daily-2020-11-12.jpg

eurhuf-monthly-2020-11-12.jpg

 

Az EURHUF árfolyama 2020.10.29. napján majdnem megkarcolta a korábbi csúcsot, a 369,5 körüli szintet. Ebben a pillanatban talán többen szavaztak a 400 forintos euróra, mint a 360 forintosra. Nem így lett, lefordult az EURHUF árfolyama, vagyis elkezdett erősödni a forint, mely eléggé kitartónak tűnik. Az 50 napos mozgóátlagot szinte észrevétlenül átszakította, és robog a 200 napos mozgóátlag felé.

A következő kereskedési napokban a következő sávot érdemes szerintem aktívabban figyelni: 353,5 – 351,00.

Ez a durván 2,5 forintos sáv egyenlőre támaszként szolgál.

Az elmúlt napokban kezd az EURHUF túladottá válni, így mi long, azaz vételi (forint gyengülésre számítunk) pozíciók nyitását kezdtük. A fent megnevezett támaszszint közelsége miatt vállalható kockázatúnak tűnik.

Nagyon fontos itt is megjegyeznünk, hogy az átlagosnál jelentősebb volatilitása van a tőkepiacoknak, így értelemszerűen a kockázat is hatványozottan megnövekedett, amit csak a kisebb pozíciómérettel tudunk ellensúlyozni.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.