USD index | Kamatdöntés kapujában

usd-index-daily-2018-12-18.jpg

Napos bontású grafikonon jól látszik, hogy az elmúlt hetekben nem igazán tudott a korábbi lokális csúcs fölé menni az USD index értéke, ami így ellenállást jelent. A holnapi kamatemelést már beárazta a piac, talán emiatt is mutat egy kis gyengeséget a dollár. A következő napokban érdemes figyelni arra, hogy az 50 napos mozgóátlag, és annak közelében lévő támasz szint megállítja-e az esést, vagy a dollár elindul egy gyengülő pályán.

usd-index-monthly-2018-12-18.jpg

Havi bontású grafikonon jobban látszik, hogy fontos szintnél jár az USD index. 

 

eurusd-daily-2018-12-18.jpg

eurusd-weekly-2018-12-18.jpg

EURUSD grafikonok, melyek szintén jól mutatják, hogy a következő napok, hetek izgalmasak lehetnek a dollár szempontjából (is). A heti bontású grafikon alapján elképzelhetőnek tartom, hogy hamarosan 1,1100 környékére csökken az árfolyam.

 

investo.hu vélemény | Az év végén kisebb a kereskedők aktivitása, így számíthatunk akár komolyabb kilengésekre is, ezért érdemes óvatosabban, megfontoltabban kereskedni. A grafikonok alapján dollár gyengülésre, euró erősödésre számítok. 

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.