USDHUF

usdhuf-daily-2017-08-10.jpg

Komoly forint erősödés, vagy inkább dollár gyengülésnek lehettünk tanúi az elmúlt hónapokban. A nyarat még 280-285 forintos sávban kezdtük, és a legforróbb napokban jártunk 255 forint alatt is. Nehéz hetek voltak, sok spekulánsnak kellett feladnia, vagy csökkentenie az USDHUF kitettségét.

Az elmúlt napok hoztak némi korrekciót, így érdemes aktívabban figyelni, és esetleg bekapcsolódni. A kép alapján fontos sávnak látjuk a 260-265 forintos részt, e felett lennénk inkább optimistábbak egy dollár erősödésében érdekelt pozíciónál.

 

usdhuf-monthly-2017-08-10.jpg

Havi bontású grafikon

Az árfolyam közel került a több éve berajzolható emelkedő trendvonalhoz. Ha esetleg e trendvonal megsérül, eltörik, akkor komoly árfolyammozgást várhatunk, és könnyen a 200-220 forintos sávban találhatjuk a forintot.

 

#investo.hu | Az elmúlt hetek, hónapok esése miatt, mi túladottnak érezzük a dollárt, így inkább egy USDHUF long pozícióban gondolkodunk. Az biztos, hogy óvatosan közelítünk a devizapárhoz, és inkább kisebb egységekkel próbálunk érvényesülni. Jelenleg 260 forint környékén az árfolyam, mint feljebb is írtuk, valahol 265 forint felett válik inkább „longossá”, addig lehet próbálkozni a kisebb kilengésekkel….

A grafikonon látható, hogy viszonylag rövid idő alatt, intenzíven tud menni egy irányban (bármely) tőkepiaci instrumentum. Fontos óvatosan, megfontoltan kereskedni. Jelentős kockázattal bír a devizapiac.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.