DAX index, fordulós jel

Ismét közel került az index értéke a márciusi mélyponthoz. Mit érdemes ilyenkor lépni

A napos bontású grafikonon jól látszik, hogy június közepén egy intenzív esés indult a német piacon, és e eladói hangulat legfeljebb csak mérséklődött. Az index értéke megérkezett az idei mélyponthoz, és ezen érdemes egy kicsit elidőzünk.

A világ hírei egyelőre nem javulnak, mindenhonnan csak a negatív szcenáriók hallhatóak, mint azt egy páran meg is jegyezték, olyan, mintha az újságírók egymásra licitálva írnák meg a világvége cikkeiket.

Az utóbbi hetekben azért néhány optimista gondolat is napvilágot látott, mint például, ezeken az árakon a részvények már túladottak, érdemes belevásárolni a piacokba.

Az biztos, hogy továbbra is nagy a bizonytalanság, és bár én személy szerint optimista vagyok, azért nem árt az óvatosság. Az elmúlt hónapok eseményei miatt talán az a legjobb taktika, ha a medvepiac rövideb felszúrásait megjátszva realizáljuk, de legalább megvédjük (stoppal, követő stoppal) a mélypontok körül nyitott pozíciókat.

A DAX index napos bontású grafikonján egy fordulós jel látható. Ez a kereszt formáció. Természetesen a mi tudományunk nem egzakt, így nem törvényszerű a fordulat, de esélyes lehet. A következő napokban e jel alapján elképzelhetőnek tartom, hogy a német index erősödni tud, és megindul az ellenállási szint, a 13.350 és 13.400 pontos sáv felé.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.