Eséssel kezdte a DAX index is a hetet

Fontos szint sérült. A következő napokban ismét aktívabban érdemes figyelni, hiszen komoly volatilitás, vagy akár korrekció is érkezhet.

dax-index-daily-2020-01-27.jpg

Napos bontású grafikonon láthatjuk, hogy a fontos 50 napos mozgóátlag került tesztelésre. Záráskor az index értéke a fent említett mozgóátlag alatt zárt, ez jelenthet további gyengülést is. A grafikonon a mi meglátásunk szerint 12850 – 12900 pontos sávban helyezkedik el a következő, feltételezett támaszszint.

dax-index-weekly-2020-01-27.jpg

Hetes bontású grafikonon, egyértelműen kilépett a berajzolt emelkedő trendcsatornából, azonban ne felejtsük el, hogy ez még csak a hét első napja volt. Amennyiben változik a szélirány, és megveszik ismét az esést a piaci szereplők, akkor csak egy leszúrás marad....

 

investo.hu vélemény
Korábban lezártuk már a long pozíciókat, így most a partvonalról nézzük a figyelőlistán első helyén lévő DAX indexet. Az elmúlt hetekben, hónapokban, de akár években is azt láthattuk, hogy a piac megvette az esést. Az alacsony, gyakorlatilag nulla kamatszintek, a pénzbőség, talán ezek is közrejátszanak ebben.
Emlékezzünk vissza, pár hete az USA-Irán közötti konfliktus miatt „temették” éppen a károgók a piacokat, most a koronavírus a number one mumus. Nem szeretnénk mi sem félvárról venni, hiszen a lezárások, karanténok miatt jelentkezhet akár jelentős veszteség is. Azonban nem lepődnénk meg azon sem, ha pár napon belül már pozitívabb információk látnának napvilágot, és megint elkezdenék venni a piacokat, mintha nem lenne holnap.
Amíg kiderül az irány, addig mi inkább kivárunk, esetleg közeli stop megbízások mellett spekulatív pozíciókat nyitunk.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.