Tőzsde radar | DAX index

Fontos szintnél, az 50 napos mozgóátlagnál jár a német tőzsdeindex

 dax-index-daily-2020-10-07.jpg

Az elmúlt napokban a DAX index megközelítette az 50 napos mozgóátlagot. A megnevezett mozgóátlag ellenállást jelentett, így fontos, hogy a következő napokban át tudja e törni az index.

Az elmúlt napok mozgása, és a jelenlegi piaci hangulat alapján, nagyobb esélyét látom a további erősödésnek, és elképzelhető, hogy akár már hamarosan ismét tesztelés alá kerülhet a korábbi lokális csúcs (13.460 pont)

 

Az elmúlt hónapokra jellemző volatilitás, kockázat növekedés továbbra is fennáll, így fokozottabban kell ügyelnünk a portfóliónk menedzselésére. Érdemesebb kisebb méretű pozíciót felvenni, amennyire lehetséges csökkenteni a kitettségi kockázatot.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.