Tőzsde radar | DAX index

Kitörés, vagy letörés előtt áll a DAX index?

Október második felében a német index, hasonlóan a világ vezető indexeihez jelentős esésbe váltott. A világban tapasztalt lezárások, korlátozások, ismét feltépték a tavaszi sebeket. Nem segítettek a vártnál jobb makróadatok (pl. a jobb USA, Német, EU GDP, vagy például az sem, hogy a Deutsche Bank, 2019 óta most először tudott nyereséges negyedévet zárni).

Október utolsó kereskedési napján újabb lokális mélypont született. Novemberben 180 fokot fordult a piac, és elkezdett markánsan erősödni.

Az amerikai elnökválasztást követően, e héten is erősödéssel nyitott a piac, majd hétfőn délelőtt elkezdett tombolni a bika a Pfizer bejelentése után. 

dax-index-daily-2020-11-12.jpg

 

A napos bontású grafikonon jól látszik, hogy az elmúlt hónapok felszúrásai nem tudták áttörni a berajzolt csökkenő trendvonalat, márpedig ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy akár új történelmi csúcs szülessen.

 dax-index-monthly-2020-11-12.jpg

Az elmúlt hónapokban optimista voltam, és vagyok most is. Azt gondolom, hogy hamarosan a fent is említett csökkenő trendvonal felett fogjuk látni az index értékét. A címben feltett kérdésre válaszolva, én a kitörésre szavazok. Fontos viszont, hogy az elmúlt hetek mozgásából tanulva, jóval óvatosabban spekuláljunk. Érdemes kisebb pozíciókat felvenni, és az esetleges nyereségeket védeni, realizálni.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.