Tőzsde radar | DAX index

Kitörés, vagy letörés előtt áll a DAX index?

Október második felében a német index, hasonlóan a világ vezető indexeihez jelentős esésbe váltott. A világban tapasztalt lezárások, korlátozások, ismét feltépték a tavaszi sebeket. Nem segítettek a vártnál jobb makróadatok (pl. a jobb USA, Német, EU GDP, vagy például az sem, hogy a Deutsche Bank, 2019 óta most először tudott nyereséges negyedévet zárni).

Október utolsó kereskedési napján újabb lokális mélypont született. Novemberben 180 fokot fordult a piac, és elkezdett markánsan erősödni.

Az amerikai elnökválasztást követően, e héten is erősödéssel nyitott a piac, majd hétfőn délelőtt elkezdett tombolni a bika a Pfizer bejelentése után. 

dax-index-daily-2020-11-12.jpg

 

A napos bontású grafikonon jól látszik, hogy az elmúlt hónapok felszúrásai nem tudták áttörni a berajzolt csökkenő trendvonalat, márpedig ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy akár új történelmi csúcs szülessen.

 dax-index-monthly-2020-11-12.jpg

Az elmúlt hónapokban optimista voltam, és vagyok most is. Azt gondolom, hogy hamarosan a fent is említett csökkenő trendvonal felett fogjuk látni az index értékét. A címben feltett kérdésre válaszolva, én a kitörésre szavazok. Fontos viszont, hogy az elmúlt hetek mozgásából tanulva, jóval óvatosabban spekuláljunk. Érdemes kisebb pozíciókat felvenni, és az esetleges nyereségeket védeni, realizálni.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.