Tőzsde radar | DAX index

Ismét fontos szintnél jár a német tőzsdeindex

A tavalyi történelmi tető, és az idei mélypont közé berajzolt Fibonacci szintek közül az 50 százalék környékén jár a DAX 40 index. A következő napokban érdemes aktívabban figyelni.

Napos bontású grafikonon azt láthatjuk, hogy a március első napjaiban leszakadó index valamelyest visszaerősödött, viszont az egymást követő lokális csúcsok egyre lejjebb kerültek. Az elmúlt pár nap eseménye minden bizonnyal üdítően hat a long pozíciókkal rendelkező befektetőkre, hiszen sikerült egy hajszálnyival, az előző lokális csúcs fölé erősödött az index értéke.

Úgy gondolom, hogy most ismét aktívabban kell figyelnünk, és talán érdemes a stop megbízásokat is beljebb húzni, így elkerülve egy esetleges esés komolyabb következményeit.

Az idei év komoly kilengéseket produkált, így talán nem meglepő, ha a 14.300 és 15.000 pont közötti széles sávot tekinthetjük egy ellenállási szintnek, sávnak.

Napos bontású grafikonon láthatjuk, hogy az 50 napos mozgóátlag felett, viszont a 200 napos mozgóátlag alatt jár a német index.

A képek alapján talán indokolt lehet short pozíció nyitása, természetesen nagyon szűk stoppal. A korábban nyitott long pozícióknál ugyanúgy a stopok szűkítése javasolt.

Vételeket a következő napokban talán érdemes megvárni, míg 14.600 pont fölé kúszik az index.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.