Tőzsde margójára

Tőzsde margójára

Tegnap, a kereskedés közben nagyot fordult a piacok iránya. Kezdetben a technológiai papírok, és így a NASDAQ index is jelentősebb esésbe fordult napon belül. A nap közben napvilágot látott hírek, gazdasági események nem indokolták ez a fordulatot.

Az esés okai lehet:

egyszerű profitrealizálás

a hosszú hétévégétől való félelem (hétfőn, 2020.09.07. az amerikai piacok zárva lesznek)

az esés beindított automatizmusokat, programozott kereskedéseket.

 

A tegnapi nap is rámutatott, hogy a piacok most nem átlagos kockázattal, működési sebességgel mozognak. A vírus felcsavarta a potmétereket, így nekünk is alkalmazkodnunk kell, jóval óvatosabban, megfontoltabban kell kereskednünk.

Én azokkal az elemzőkkel értek egyet akik, egy rövid korrekciónak könyvelik el a tegnapi esést, és újabb vételi lehetőséget keresve figyelem az eseményeket.

Ma Amerikából fontos munkaerőpiaci adat érkezik (14:30), és szerintem érdemes megvárni, hogy az amerikai piac nyitás milyen irányban indul el a kereskedés.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.