Miért az Investo?

Az investo.hu oldal az Investo Consulting gazdasági blog oldala, tőkepiaci online magazinja.

De kik is vagyunk valójában.....

mezei-akos-investo.jpg

Mezei Ákos vagyok, az Investo Consulting egyik alapítója. Pár mondatban szeretnék bemutatkozni, és bemutatni cégünk szolgáltatásait.

Immár több mint két és fél évtizede foglalkozunk a tőkepiacokkal így jelentős tőzsdei, befektetési tapasztalattal rendelkezünk. Úgy gondoljuk, hogy ez a terület egy remek befektetési lehetőség. 

Dolgoztunk kisebb, nagyobb brókercégeknél, magyar, és nemzetközi banknál is. Korábbi munkahelyeink pozitívumait ötvözzük az Investo Consultingnál, ahol ügyfeleink biztonságáért a MBH Bank felel, míg mi a befektetési stratégiáért és az ügyfélközpontú szemléletért vagyunk felelősek.
Feladatunk többek között a piacok elemzése, befektetési stratégiák alkotása, és ezzel egyidejűleg ügyfelink portfóliójának kezelése.
Végig éltünk testközelből véres válságokat, és hihetettlen szárnyalásokat is. Együtt tanultuk a hivatásunkat a piacok, az instrumentumok fejlődésével, a szabályzói környezettel, és nem utolsó sorban az ügyfelinkkel.
Az investo.hu oldalon gondolataink, stratégiáink, ötleteink egy részét osztjuk meg a kedves olvasóval. Az oldalunkon olvasható írások szigorúan a személyes gondolataink, melyek semmiképpen sem nevezhetők befektetési tanácsadásnak, inkább gondolatébresztőnek és természetesen egy kicsit bepillantást adunk a stratégiai műhelyünkbe.
Írásainkkal, ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni az olvasóinkat a döntéseikben.

Néhány fontos gondolat

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a tőkepiacok igenis kockázatos területekNem lehet előre hozamokat, eredményeket ígérni.

tőkepiacok kockázatos termékeire jelmező, hogy akár jelentős veszteséget is realizálhatunk, de akár magas hozam is lehet a jutalmunk. Részvény vásárlás, deviza kereskedés, vagy akár CFD kereskedés során rendkívül nagy annak a jelnetősége, hogy milyen stratégiát választunk. Számtalan stratégia közül néhány, amit mi alkalmazunk: 

  • többfajta devizakitettséget választunk (többnyire: HUF, EUR, USD)
  • többfajta instrumentumot választunk
  • megpróbálunk több egységből felépíteni az adott instrumentum befektetésünket
  • használunk stop megbízást
  • törekszünk arra, hogy az úgynevezett Blue chip részvényekből, piaci termékekből vásároljunk

Ezek, az érintőlegesen megemlített stratégiák, csak pár azok közül, melyekkel diverzifikálhatjuk, megoszthatjuk a portfóliónkat, befektetéseinket, és ezáltal talán csökkenthetjük a kockázatot is.

Online platform

Sokan kérnek tőlünk segítséget online platformon történő befektetéseikben. Szívesen vállalkozunk arra, hogy megosztjuk a saját tapasztalatainkat, hiszen számos felületet használtunk, dolgoztunk rajtuk.

Sokszor ilyen esetekben, csak „megfigyelőként” vagyunk jelen, akiktől adott esetben megerősítést várnak.

Itt is fontos kiemelni a kockázatot, melyet a szolgáltatók fel is tüntetnek az oldalaikon, és az MNB oldalán is tájékozódhatunk: MNB | Kockázatos befektetések

Állampapírok

Kiszámítható hozam….. ez az állampapírokra jellemző többnyire. A kockázatosabb területek mellett itt is szívesen megosztjuk a gondolatainkat az érdeklődőknek. Az alap információkat az ÁKK oldalán lehet olvasni: ÁKK weboldala

Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.