Eddig tartott az esés?

A hónap első napjától zuhan az Apple (AAPL) részvények árfolyama. A fontosabb mozgóátlagok sem tudták lefékezni, megállítani a lejtmenetet.

apple-daily-2019-05-30.jpg

Napos grafikonon láthatjuk, hogy a 2019. év elejétől kezdődő emelkedő trend megtört. Van még egy halvány támasz, egy távoli lokális mélypont személyében.

Érdemes ránézni az RSI mutatóra, mely kezd, erősen túladottságot mutatni.

apple-weekly-2019-05-30.jpg

Hetes bontású grafikonon, különböző Fibonacci indikátorokkal próáljuk megtalálni a lehetséges támaszokat, ellenállásokat. A megjelenített Fibonacci legyező esetében is egy fontos szinthez ért az árfolyam, és a sima Fibonacci sor közül is az egyik érték (176,94 USD) jelez nekünk egy lehetséges támasz szintet.

 

Napos bontás

Támasz 1: 176.00 USD

Ellenállás 1: 192.46 USD

Támasz 2: 168.42 USD

Ellenállás 2: 215.31 USD

Hetes bontás

Támasz 1: 176.94 USD

Ellenállás 1: 215.31 USD

Támasz 2: 142.00 USD

Ellenállás 2: 233.47 USD

 

investo.hu vélemény:
Az elmúlt hetek eseményei nem kímélték az Apple részvények árfolyamát sem. Az egyik nagy versenytárs, a Huawei elleni szankciók visszacsaphatnak az Apple cégre is, ha mondjuk a Kína bezárja piacát az amerikai gyártó előtt.
A napokban megjelent egy érdekes hír, miszerint a Kína korlátozná a ritkaföldfémek exportját. Ez a lehetséges lépés komoly kárt okozhat az USA-nak. Egy egyszerű, és egyáltalán nem biztos logika mentén elképzelhetőnek tartom, hogy Amerika esetleg visszavonulót fúj, és szép lassan megoldódik a vámháború, és ez megnyugvást hozhat a piacokra és így a jelen esetben vizsgált Apple részvényekre.
A technikai kép alapján, és a fent leírt feltételezés inspirált egy vételi pozíció felvételére. A pozíció továbbra is magas kockázattal bír, így érdemes óvatosan, megfontoltan lépni.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.