Lekéstem a részvényvásárlásról?

Az elmúlt hét komoly erősödést hozott a tőkepiacokon, így sokan kérdezték tőlünk, hogy lemaradtak-e a tőzsdei befektetésről

Ebben a rövid kis cikkben Nekik szeretnénk két képet mutatni, amely szerintünk nagyon beszédes.

Az első képen az elmúlt egy hét eredményét láthatjuk, míg a második képen az ez évi, eddigi teljesítmény tükröződik.

tokepiacok-1-week.jpg

tokepiacok-ytd.jpg

Jól látszik a második képen, hogy a főbb piacok még igencsak elmaradnak a január első napjaiban látott szintektől. Ügyfeleinkkel mi sokat kereskedünk az európai piacokon, és azon belül a német piacon. A DAX index 20 százalékkal van még mindig lejjebb a januári belépőszintnél.

FONTOS, hogy a tőkepiaci termékek, továbbra is az átlagosnál magasabb kockázatot jelentenek, melynek katalizátora a koronavírus. Vannak elemzők, akik szerint még további, akár jelentősebb esés jöhet, és lehet, hogy nekik lesz igazuk.

Mi úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi helyzet adta lehetőség, csak nagy ritkán fordul elő (szerencsére), és ezt érdemes kihasználni. Azon stratégák közé tartozunk, akik szerint érdemes megfontolni a tőzsdei befektetést, és a befektetésre váró tőkénk egy részét „blue chip” részvényekbe irányítani.

 

Ha Te is így gondolod, és kíváncsi vagy, hogy mi milyen részvényeket vásárlunk, akkor keress minket bátran.
Egy példa, amely bemutatja, hogy milyen extrém hónapokon vagyunk túl, és mi várhat még ránk:
A fent látott képeken tőzsde indexek értékének az alakulását láthatjuk. Ezen indexek egyes komponensei túlszárnyalták az index százalékos elmozdulását.
Példánkban a DAX index egyik részvényével a Daimler részvényével számolunk.
2020.01.02. Daimler nyitóár: 49,40 EUR
2020.04.09. Daimler nyitóár: 29,00 EUR
Az árfolyamveszteség: 59%
A példa kedvéért legyen a kiindulási, befektetési értékünk a 2020.04.09. nyitóár, azaz a 29,00 EUR. Ha visszafelé számolunk, és megnézzük, hogy 59 %-os emelkedés mit jelent, akkor könnyen kiszámolhatjuk, hogy 46,02 EUR értéket kapunk. (Ha a 2020.01.02. nyitóárat szeretnénk elérni, akkor ahhoz 70 %-os emelkedést kell látnunk).
Csavarjunk még egy kicsit a példánkon, és ha elindítunk párhuzamosan egy állampaír befektetést, amit most az egyszerű számítás miatt vegyünk évi 5 %-os hozammal, akkor a Daimler papírok 30,45 EUR értéknél érik el ezt a hozamot.
FONTOS!!! A részvénybefektetés kockázatos, nem garantálható semmilyen hozam, míg az állampapírok kockázatmentes befektetések. A példánk nem tartalmaz kötési jutalékokat, és egyéb, az ügylethez tartozó költségeket.
Arra szeretnénk csak felhívni a figyelmet, hogy egyes részvények vásárlása akár az állampapír befektetések mellé, kiegészítve azt jelenthetnek extra hozamot.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.