DAX index | Lehet, hogy láttuk az alját?

Egy kicsit déjà vu érzésünk lehet, hiszen két éve szinte napra pontosan hasonló képet festet a DAX index. Két éve a korona vírus borzolta a kedélyeket, ma a háborús konfliktus.
Az első, napos bontású grafikonon jól látszik, hogy az esés intenzív volt, és a korábban fontos támaszként szolgáló mozgóátlagok alá került az index értéke. Az említett mozgóátlagok helyzete, miszerint az 50 napos a 200 napos alatt található, szintén növeli a long pozíciók tartását.
Pár napja az index esése megállt, megfordult az irány. Természetesen az még kérdés, hogy valóban rövid távon láttuk e a piac alját.

dax-daily-20220311.jpg

Hetes bontású grafikonon látható a fentebb említett kép. A hasonló folytatáshoz talán az egyik legfontosabb kockázat, a háború kockázatának kell megszűnnie, de azért ne feledkezzünk meg a magas inflációtól, és ezzel párhuzamosan a szigorodó jegybanki kamatpolitikáról, vagy éppen a magas energiaárakról.

dax-weekly-20220311.jpg

A következő napokban továbbra is hektikus mozgásra számítunk, és az átlagosnál is magasabb kockázatú piacra, így érdemes jóval megfontoltabban kereskedni, vagy esetleg csak a partvonalról figyelni az eseményeket. Ne legyen pozíciókényszerünk.
Mi is egy konzervatívabb kereskedési stratégiát javaslunk az ügyfeleinknek, és óvatosan, stop használatával tapogatózunk a piacon.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.