MOL | Csúcstámadás

mol-daily-2019-02-04.jpg

A MOL árfolyama meggyőző emelkedést mutat hónapok óta, így kartávolságra került a történelmi csúcs.....

A napos grafikonon jól látszik, hogy a mozgóátlagok helyzete (az 50 napos a 200 napos felett) is kedvez az árfolyam emelkedésnek. A vélt támasz szint messze, messzebb, mint a feltételezett ellenállás, és a történelmi csúcs.

mol-weekly-2019-02-04.jpg

Hetes bontású grafikonon egyértelműen látszik, hogy az elsődleges trend, emelkedő. A berajzolt emelkedő trendcsatorna felső trendvonala, és a történelmi csúcs, szinte egy pontban vannak, ez is érdekessé teszi ezt az instrumentumot. A grafikonon bejelöltem a 3500 forintos szintet, mely lehet egy lélektani szint, egy esetleges további erősödés során

investo.hu vélemény
Nagyon meggyőző számomra a MOL grafikonja. A napos bontású képen is, de talán a hetes bontásún még erősebbnek látom a lendületet, mely könnyen átviheti a fent megnevezett ellenállási szinteket.
Ha a történelmi csúcs tesztelés alá kerül, és esetleg át is megy rajta az árfolyam, akkor olaj lehet a tűzre a korábban nyitott short állományok esetleges, részletekben történő zárása (short pozíciók zárása vétellel történik). Ez persze csak feltételezés, de azért érdemes számolni vele. Javasolt óvatosan, megfontoltan kereskedni ezzel a termékkel is, hiszen az árfolyam jelenlegi helyzete miatt magas kockázatúvá vált.
Én arra szavazok, hogy könnyedén átviszi a korábbi csúcsot, és hamarosan 3500 forint környékén, vagy a felett lesz az árfolyam.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.