Intenzív korrekció a MOL árfolyamában

mol-daily-2019-05-03.jpg

Az elmúlt hónapokban emelkedő trend uralkodott. Az 50 napos mozgóátlag, mint valami sorvezető, tartotta az árfolyamot.

Április második felében az emelkedés felgyorsult, és új csúcs született, 3450 forintnál.

A napos grafikonon jól látszik, hogy hirtelen fordult a hangulat, és profitrealizálás indult, melyet az 50 napos mozgóátlag jelentette támasz sem tudott megállítani.

Az első negyedéves gyorsjelentés elmaradt a várakozástól, így tovább gyengült a részvény árfolyama, és a korábban feltételezett, 3200 forintos támaszt is áttörte, igaz, csak pár forinttal.

A kép alapján 3150 forint környékén, majd a 200 napos mozgóátlagnál lehet a következő támasz.

mol-weekly-2019-05-03.jpg

Hetes bontású grafikonon látható, hogy a profitrealizálás, és a gyengébb gyorsjelentés hatására az árfolyam kiesett az emelkedő trendcsatornából. Ha a fent említett 3150 forint körüli támaszszint elesik, akkor 3080 forint környékét érdemes aktívabban figyelni.

 

investo.hu vélemény
Az elmúlt napok intenzív esése miatt érdemes óvatosabbnak lennünk.
Egy fontos szint az 50 napos mozgóátlag jelentette támasz elesett, és az is elképzelhető, hogy tovább folytatódik a realizálás, ugyanakkor az RSI mutató kezd túladottságot mutatni, ezek összeségében a partvonalon állva, marad figyelőlistán a MOL.....
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.