Forint | EURHUF gyors fordulatok

Nagy elmozdulások, nehéz piac

Jelentős forintgyengülést láthattunk február utolsó napjaiban, melynek csúcspontja a március eleji 400 forintos szint volt. E szint jelenti az EURHUF történelmi csúcsát, a forint mélypontját.

A 400 forintos szinthez közeledve minden bizonnyal rengeteg spekulatív pozíció elégett. Az említett szinttől egy határozott fordulat jött, és a forint pár kereskedési nap alatt több mint 20 forintot erősödött az euróval szemben, ami kicsivel több mit 5,5 %.

A napos bontású grafikonon jól látszik, hogy igazán hektikus mozgásokat láthattunk az elmúlt hetekben.

eurhuf-daily-20220314.jpg

Hetes bontású grafikonon az általunk berajzolt Fibonacci szintek talán mutathatnak lehetséges támaszszinteket a következő hetekre. A képen jól látszik, hogy a jelenlegi árfolyam fontos szinteknél jár.

eurhuf-weekly-20220314.jpg

Havi bontású grafikonon látható a forint hosszútávú gyengülése az euróval szemben, illetve észrevehetünk rövidebb, hosszabb távon oldalazásba átcsapó formációt, amit megpróbálhatunk megjátszani.

eurhuf-monthly-20220314.jpg

Véleményem szerint a forint eleve magas kockázattartalma tovább növekedett, így érdemes jóval megfontoltabb pozícióméretezést vállalni. Korábban több elemző, piaci szakember gondolta úgy, hogy a forintnak erős éve lehet, hiszen a jegybank határozottan egy szigorodó pályára állt.
A háborús konfliktus természetesen azonnal átírta a korábban vázolt jövőképet. Jelenleg mi egy óvatos, a partvonalon álló stratégiát alkalmazunk, és aktívan figyelünk.
A napos bontású és a havi bontású grafikon alapján is elképzelhetőnek tartom, hogy tovább fog erősödni a forint, de…. egyelőre kivárok, kivárunk.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.