OTP | Elkezdődhet a támaszszint kiépítése

Megtorpant az OTP árfolyam csökkenése

Az elmúlt hetekben, és főleg napokban tapasztalt árfolyamszakadása lefékeződött, megállt. Természetesen az egymillió dolláros kérdés az, hogy hogyan tovább.
Az biztosnak tűnik, hogy a „forró” tételeket zárták, így egy kicsit talán tisztult ismét a piac. A jelenlegi oldalazás jelenthet egy támaszszint kiépítést, ami segítséget nyújthat a következő napok, hetek kereskedésében.
Napos bontású grafikonon érdemes észrevenni, hogy az 50 napos mozgóátlag a 200 napos mozgóátlag alatt található, ez növelheti a vételi pozíciók kockázatát, ugyanakkor 9.360 forint magasságában, vagy inkább mélységében látható a feltételes támaszszint.
Első ránézésre 15.000 forint felett látunk ellenállási szintet.

otp-daily-20220310.jpg

Heti bontású grafikonra két Fibonacci szinteket is berajzoltunk. Pirossal a 2020. évi mélypont és a történelmi csúcsár közötti szinteket láthatjuk. Ezek a szintek az árfolyameséskor jeleztek esetleges támaszszinteket, melyek szemmel láthatóan nem állították meg az esést.
Zöld színnel a 2022. március eleji mélypontot és a korábban említett történelmi csúcsárat jelöljük. Ezek a szintek az ellenállásokat jelölhetik számunkra.

otp-weekly-20220310.jpg

 

Fontos megemlíteni, hogy az egyébként is nagy kockázattal bíró tőkepiac, mostanában inkább extrém kockázatúvá vált, így javasolt az átlagosnál megfontoltabb kereskedés.
Amennyiben kíváncsi aktuális véleményünkre az OTP részvényekkel kapcsolatban, akkor az alábbi űrlapot kitöltve jelezze felénk.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.