OTP, továbbra is a gyengélkedőn

Meddig eshet még az árfolyam

Az OTP papírjai is megszenvedik a jelenlegi tőkepiaci hangulatot . Az árfolyam egyelőre nem tud pár napnál tovább erősödni, átcsap egy oldalazásba (jobbik esetben), vagy esésbe.

A nagy kérdés persze az, hogy meddig eshet az árfolyam. Ezt szerintem senki nem tudja, és természetesen én sem szeretnék tényszerűnek tűnő jóslatokba bocsátkozni, viszont a grafikon segítségével megnézhetjük, hogy lehetnek esetleges támaszszintek, így ennek járjunk utána.

A következő lokális mélypontot 2020.04.21. napján érte el az OTP, ezen a napon a mélypontja 7.865 forint volt (nyitás: 8.435, maximum: 8.435, mélypont: 7.865, zárás: 8.010), ezt az értéket megnevezhetjük a következő támaszszintnek.

Amennyiben tovább vizsgálódunk, akkor lesz még egy „épphogy” támasz 7.720 forint környékén, itt 2017. májusában járt utoljára az árfolyam, és egy komolyabb támasszal zárhatjuk a sort, 6.610 forint magasságában, vagy inkább mélységében (2016.06.)

A korábbi írásunkban arra próbáltunk rávilágítani, hogy közép vagy hosszú távon az OTP részvények beleférhetnek azon befektetők portfóliójában, akik hajlandóak kockázatot vállalni, és e papírok akár alternatívájuk is lehetnek, de inkább kiegészítőjük az állampapíroknak. Természetesen ez egy teljesen másik besorolású termék, és ezt nagyon alaposan át kell gondolni, hiszen az állampapírok elvehetettlen előnye a kockázatmentes besorolásuk.

 

Fontos kitérni, hogy a piacok extrém kockázatú mozgásokat produkálnak, így az átlagosnál körültekintőbben kell dönteni a portfólió összetételében, nagyságában.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.