Richter | Ismét egy fontos szint közelében

richter-daily-2019-04-08.jpg

Napos bontású grafikonon látható, hogy a két fontos mozgóátlag, az 50  napos, és a 200 napos átszakítása után, az idei év lokális mélypontja, kevéssel 5100 forint felett volt.

Az elmúlt pár hétben azonban fordulni látszik a kurzus, így a 200 napos mozgóátlagon gyorsan áthaladva, visszatért az árfolyam az 50 napos mozgóátlagig. Pár napja teszteli azt, és a nagy kérdés, hogy merre tovább?

richter-weekly-2019-04-08.jpg

Ha a hetes bontású grafikonon feltüntettem a felételezett támasz és ellenállási szinteket, melyek segítségünkre lehetnek a következő napokban, hetekben.

 

investo.hu vélemény
Az elmúlt években sokat kereskedtem a Richter részvényeivel. Az üzletek során voltak természetesen veszteséges zárások, de többnyire pozitívan jöttünk ki az ügyletekből. Természetesen a tőkepiacokon a múlt nem garancia a jövőre, így folyamatosan kockáztatunk, ezt figyelembe kell vennünk a döntéseink során. A döntéseket sok minden táplálhatja. Jelen esetben az intuíciómra (az intuíció is lehet tápanyag) hallgatva, arra számítok, hogy az 50 napos mozgóátlag tesztelése után tovább erősödhet az árfolyam, a feltételezett ellenállási szint, szintek felé. Talán a várható osztalék is katalizátorként hathat az árfolyamerősödésre.
A kockázat persze magas, így megfontolt kereskedés javasolt. Óvatosabb szereplőknek érdemes megvárni, hogy áttörje az 50 napos mozgóátlagot.
Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Több évtizede tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, partnereinket a tőkepiac híreiről, eseményeiről. Törekszünk a lényegre törő, érthető, független tájékoztatásra. Írásainkban külön feltüntetjük a véleményünket, melyek természetesen magánvélemények. Célunk, hogy Ön naprakész legyen és oldalunkat egyfajta személyi stratégaként, tanácsadóként tudja használni.
Fontos megjegyezni, hogy a részvények, devizák, és más tőkepiaci instrumentumok természete nem egzakt, így pontos jövőkép felállítására nem tudunk garanciát vállalni
Bízunk azonban abban, hogy a több mint 50.000 óra piacfigyeléssel, elemzéssel töltött idő életre keltett bennünk olyan intuíciókat, megérzéseket, tapasztalatot, ami a lehető legpontosabb szcenáriót vetíti le.