Tesla

Tőzsde | Részvény | Technikai szintek

Ismét visszatérek egy kicsit a Tesla részvényeihez, melynek árfolyama tovább gyengült a korábbi bejegyzésünk óta (több mint 40 százalékot).

Mintha egy bóvli részvény grafikonját látnánk. Az árfolyam megérkezett nagyjából a korábban feltételezett hosszabb távon használatos támaszszinthez, így indokoltnak látom, hogy újra kalibráljuk a lehetséges technikai szinteket.

 

Támasz szintek

Rövid távon: 90-95 dolláros sáv

Hosszabb távon: 60-65 dolláros sáv 

Ellenállási szintek

Rövid távon: 180-185 dolláros sáv, (valahol itt van a 50 napos mozgóátlag)

Hosszabb távon: 200 napos mozgóátlag

Érdekességként érdemes egy pillanatra elidőzni, a rövid távú ellenállásnál, ami a jelenlegi értéknél, durván 70 százalékkal magasabban van, mint ahogy feljebb is említettem, akár egy bóvli papír.

Rövid összefoglalást úgy kell kezdenem, hogy a kockázat jelentős. Jó egy hónapja, is az volt az érzésem, hogy a részvény olcsó, túladott. Napos, hetes, havi bontású grafikonon is jól látszik, hogy komoly eladói nyomás volt a részvényen.

Nagyon óvatosan, ami jelen esetben azt jelenti, hogy nagyon csekély kitettséggel én a vételi oldalra álltam, de ennek a fő mozgatórugója a magas kockázatvállalással egybekötött spekuláció.

Amit minimum érdemes ezzel a részvénnyel elkövetni az az, hogy odatesszük a figyelőlistánk elejére, és aktívabban figyelünk. 

 

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.