EURHUF | Most fordul, vagy csak a szokásos próbálozást látjuk

EURHUF | Most fordul, vagy csak a szokásos próbálozást látjuk

Tőzsde | Deviza | Technikai szintek

A forint erősödés egyik katalizátora, a kiemelkedően magas kamat. Az egyik ügyfelünk megfogalmazása szerint, kifejezetten kényelmetlen manapság forint ellen spekulálni.

Az elmúlt hónapok jelentős forinterősödése azonban egyre inkább meghozhatja a spekik étvágyát, és elkezdenek (vagy már el is kezdtek) a forint ellen fogadni, azaz EURHUF vételi pozíciókat felvenni.

Az elmúlt pár napban az árfolyam az 50 napos mozgóátlagot kezdte tesztelni, és megközelítette mind a rövid távon, mind a hosszú távon berajzolható csökkenő trendvonalat.

Az elmúlt hónapok lokális csúcsa 380 felett van egy kevéssel, ezen kellene átmennie, hogy ismét elhiggyük, a tartósabb, markánsabb forint gyengülést.

EURHUF vételi pozícióban ülve azonban a kamat felzabálja az esetleges nyereséget így jellemzően inkább egy kisebb pozitív eredmény után is lezárják sokan ezeket a pozíciókat.

Támasz szintek

Rövid távon: 365 forint körül

Hosszabb távon: 350 forint körül

Ellenállási szintek

Rövid távon: 50 napos mozgóátlag, majd a 380 forint körüli szint

Hosszabb távon: 200 napos mozgóátlag

 

Az elmúlt napokban mi is elkezdtünk forint gyengülésre fogadni. Érdemes azonban kisebb pozíciókkal építkezni most, illetve stopok használata is indokolt, mind érték, mind időbeni (ha sokáig nem mozdul el a piac, akkor is veszteséget termel egy EURHUF vétel a kamatok miatt, így nem érdemes sokáig tartani).

A címben feltett kérdésre a mi válaszunk abban az esetben, ha a következő hónapokban tovább folytatódik a kamatcsökkentés, akkor a forint inkább gyengülésre van ítélve, elképzelhetőnek tatjuk az év vége felé, hogy visszatér a 385 – 400 forintos sávba.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.