Intro

Az investo, mottójához híven egy kreatív, intelligens, újdonságokat felsorakoztató pénzügyi segítség kíván lenni olvasóink számára. Ezért csapatunk bővülésekor, 2018 júniusában olyan specialistát kerestünk, aki új elemmel, az opciós kereskedéssel színesíti termékpalettánkat. A következő cikksorozattal, bemutatjuk Kis Dánielt, és az ő szakterületét.

 

Miért éppen opció?

-          mert sokrétű stratégia felállítható

-          mert alacsony tőke követelménnyel bír

-          mert a stratégia menet közben is könnyen alakítható

-          mert az opciók teljesen személyre szabhatók

 

Piaci igényhez alakított szakmai fejlődés:

2006-ban kezdtem részvénypiaci pályafutásomat közvetlen azután, hogy közgazdasági diplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetemen, illetve a londoni Midllesex University-n. 12 éven keresztül dolgoztam Magyarország egyik piacvezető befektetési szolgáltatójánál befektetési tanácsadói pozícióban. Számtalanszor szembesültem azzal a nehézséggel, hogy a velem kapcsolatban álló ügyfelek elvárják, hogy megjósoljam merre fog menni egy instrumentum árfolyama a következő napon, héten, hónapban.

Márpedig jósgömböm nem volt akkor sem, és azóta sincs.

Van olyan, aki ilyennel kecsegtet, de nem lehetséges előre kiszámolni a pontos árfolyammozgásokat. Múltbeli teljesítményből, technikai elemzés segítségével, makrogazdasági összefüggések értelmezésével természetesen lehet az embernek egy elképzelése, hogy merre tart egy adott instrumentum árfolyama, de bombabiztos előrejelzés szinte lehetetlen. Gyakran előfordul, hogy egy jónak gondolt befektetési ötletünket keresztül húzza egy váratlan esemény, piaci hír…

Szerettem volna profibb lenni, olyan termékekkel kereskedni, ahol több lehetőségem van, nem csak egyszerűen venni, vagy eladni.

Hiszen egy részvény típusú befektetésnél ugyebár két lehetőségből választhatok. Ha arra számítok, hogy az instrumentum emelkedi fog, akkor vásárlok (longolom), ha arra, hogy csökkeni, akkor eladok (shortolom) a terméket. Ha a kockázatok minimalizálására törekszem, akkor veszteség limitáló (úgynevezett stop) megbízásokkal igyekszem a tőkémet a lehető legnagyobb mértékben megóvni.

Az egyetemi éveim alatt, vállalati továbbképzéseken többször is találkoztam az opció elméletével, de 2010 környéktől rendszeres kereskedéssel valós tudást és tapasztalatot is szereztem benne, rájöttem, hogy ez a nekem való termék.

A jövőben ezen a felületen fogom bemutatni, mire képes az opciós kereskedés, milyen lehetőségek rejlenek benne és azt is, hogy az általános vélekedés ellenére a vele járó kockázatok nagyon jól, aktívan menedzselhetők.

Vissza

Érdekli a tőzsde?

Konkrét kérdése van? Ossza meg velünk. Hamarosan felkeressük, tájékoztatjuk.
Legyen naprakész!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ötleteket, és támpontokat szeretnénk adni a sikeres befektetésekhez. Naprakész tudással és első kézből származó piacismerettel szeretnénk segíteni a döntéseiben.